Ajax gewezen op 'kwetsbare' Chiellini-vervanger: 'Verhoogt de kans met 30 procent'

Ajax gewezen op 'kwetsbare' Chiellini-vervanger: 'Verhoogt de kans met 30 procent'

10-04-2019 18:38 Laatste update: 19:11
38

Als Daniele Rugani woensdagavond Giorgio Chiellini vervangt bij Juventus, stijgen de kansen van Ajax op een goed resultaat met 'minimaal dertig procent'. Dat stelt commentator Emile Schelvis.

Chiellini ontbreekt in de Johan Cruijff Arena met een blessure, waardoor de 24-jarige Rugani waarschijnlijk wordt ingeschakeld door trainer Massimiliano Allegri. "Ik hoop dat het de vervanger is van Chiellini. Het vergroot de kans op een goed resultaat voor Ajax namelijk met minimaal dertig procent", claimt Schelvis in gesprek met Ajax Showtime.

"Het verschil is er namelijk een van dag en nacht. Rugani maakt zijn talent niet waar en is niet genoeg voor het niveau wat Juventus nastreeft", vervolgt de kenner van het Italiaanse voetbal. "Rugani is fysiek niet sterk genoeg, kan redelijk koppen, maar is over de grond kwetsbaar. Rugani kan daarnaast niet doordekken zoals Chiellini dat wel kan."

Schelvis verwacht dat Juventus de afwezigheid van Chiellini gaat voelen tegen Ajax. "Chiellini is dé leider van dit Juventus, met alle respect voor Ronaldo. Rugani, daarentegen, maakt een onzekere indruk en dat maakt de rest onzeker. Dat zie je, dat voel je. (...) De cijfers bewijzen dat Juventus mindere resultaten haalt zonder Chiellini in de basis."

Lees ook: Juve-fans 'heel nerveus' voor clash met Ajax: 'Zonder Chiellini ís er geen leider'