'Ik hoop niet dat Van de Beek eindigt zoals Klaassen, want zo'n speler is het'

'Ik hoop niet dat Van de Beek eindigt zoals Klaassen, want zo'n speler is het'

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 22:14zo 14-04-2019 om 22:14

Ruud Gullit denkt dat Ajax-middenvelder Donny van de Beek klaar is voor de stap naar het buitenland. Aad de Mos heeft daar zo zijn twijfels over.

"Als hij de stap gaat maken, hoop ik niet dat hij eindigt zoals Klaassen (bij Everton, red.), want zo'n speler is het", zegt Gullit bij Rondo. "Hij moet in een aanvallend team spelen. Ik denk dat hij wel denkt: ik speel Champions League en maak goals. Misschien gaat hij er toch wel aan denken. Hij moet goed nadenken over zijn keuze voor een club."

De Mos valt in: "Hij is enorm sterk, maar ook in de kleine ruimte heel goed. Het minpunt van hem is dat hij meer moet scoren. Daarom zal hij moeten blijven, vind ik. Hij laat vaak honderd procent kansen liggen."

"Wat ik leuk vind aan hem is dat hij is opgestaan tegen het feit dat hij steeds gewisseld werd", vervolgt Gullit. "Vanaf dat moment ging hij steeds beter spelen en bleef hij staan. Hij werd steeds gewisseld en werd daar boos over. Hij was te aardig."

Wim Kieft vraagt zich af hoe Van de Beek zich staande houdt als de bepalende spelers vertrekken bij Ajax. "Het is een dienende speler. Als Tadic, Ziyech, Neres weg zouden gaan en hij een bepalende speler wordt, wordt het een heel ander verhaal."

Poll

Is Van de Beek goed genoeg voor het buitenland?

(1477 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws