'Ik denk dat Juventus een beetje bang is voor de manier waarop Ajax kan starten'

'Ik denk dat Juventus een beetje bang is voor de manier waarop Ajax kan starten'

16-04-2019 13:41
55

Juventus gaat zich dinsdagavond ten koste van Ajax plaatsen voor de halve finales van de Champions League, verwacht Marco Conterio. Volgens de Calciomercato-journalist gaat Cristiano Ronaldo het verschil maken in Turijn.

De Portugese wereldster was niet honderd procent fit tijdens de heenwedstrijd, maar tekende wel voor de cruciale uitgoal. "Hij is speciaal voor dit soort wedstrijden gekocht. Ajax beschikt niet over zulke spelers", laat Conterio weten aan FOX Sports. "Zijn mentaliteit is belangrijker dan tactiek en dat soort zaken."

Desondanks denkt Conterio dat Juventus op zijn hoede zal moeten zijn: de journalist verwijst naar de tweede helft van de heenwedstrijd, toen David Neres al na dertig seconden tot scoren kwam. "Ik denk dat Juventus een beetje bang is voor de manier waarop Ajax aan de wedstrijd kan beginnen. Juventus zal waarschijnlijk aanvallend beginnen en niet verdedigen. Italiaanse ploegen die altijd op de nul spelen? Nee, dat is iets uit het verleden. Massimiliano Allegri is een aanvallend ingestelde trainer."

Een 0-0 uitslag ligt dan ook niet in de lijn der verwachtingen, denkt Conterio. "We gaan zeker een paar goals zien. Ik denk dat Juventus doorgaat en dat Ronaldo zal scoren."

De aftrap in het Allianz Stadium staat gepland voor 21.00 uur. De thuisploeg start met een 'voorsprong' van 1-1. In ons liveblog blijf je op de hoogte van álle ontwikkelingen.