McClaren flirt opzichtig met FC Twente: 'Als ze het morgen vragen, kom ik direct'

McClaren flirt opzichtig met FC Twente: 'Als ze het morgen vragen, kom ik direct'

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 17:15wo 17-04-2019 om 17:15

Laatste update: woensdag 17 april 2019 om 17:34wo 17-04-2019 om 17:34

Als het aan Steve McClaren ligt, wordt hij voor een derde keer trainer van FC Twente. Dat laat de Engelsman, sinds kort werkloos na zijn ontslag bij Queens Park Rangers, weten in een groot interview met RTV Oost.

"Ik denk nog steeds: als FC Twente morgen vraagt of ik terug wil keren, dan kom ik direct", zegt McClaren onomwonden. "Voor mij is het een fantastische club, met geweldige mensen en fantastische supporters." Wat als de club daadwerkelijk aanklopt? "Dan doe ik het weer, mits de vooruitzichten op een succesvolle periode aanwezig zijn."

McClaren leidde Twente in 2009 naar de eerste landstitel in de clubhistorie, waarna hij naar VfL Wolfsburg vertrok en ruim twee jaar later weer terugkeerde. Na anderhalf jaar was zijn verblijf in Enschede opnieuw voorbij. "Dat ik in mijn tweede periode bij FC Twente mijn contract 'moest' inleveren, was één van de grootste tegenslagen in mijn trainersloopbaan. De club wilde dat ik vertrok. Ik weet niet waarom, maar ze wilden een andere koers varen. Enorm teleurstellend voor mij."

Op dit moment staat Marino Pusic aan het roer bij Twente. Hij staat met de club op het punt te promoveren naar de Eredivisie. McClaren zou best op het stoeltje van Pusic willen zitten. "Wanneer FC Twente de zaken financieel op orde heeft om ergens aan te bouwen en te groeien, dan is FC Twente voor iedereen een goede stap. Ik geloof in een wederopstanding van FC Twente."

Poll

Moet Twente na dit seizoen Pusic vervangen door McClaren?

(1781 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws