Overmars apetrots op 'Dafje' Ajax: 'Alles doen om key players langer te houden'

Overmars apetrots op 'Dafje' Ajax: 'Alles doen om key players langer te houden'

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 08:30do 18-04-2019 om 08:30

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is ontzettend trots op de prestatie die Ajax dit seizoen levert in Europa. Ajax plaatste zich dinsdagavond voor de halve finale van de Champions League. 

"Het is prachtig om te zien dat we kunnen wedijveren met clubs met een begroting van 600 tot 700 miljoen euro. Als je in de Formule 1 in een Dafje rijdt, is het moeilijk om de Ferrari's en de Mercedessen in te halen", vertelt Overmars in gesprek met De Telegraaf. 

"Dat lukte ons in de jaren negentig wel en nu rijden we er even naast. Het maakt me vooral zo blij, omdat iedereen het vooraf voor onmogelijk had gehouden. Het geweld om ons heen is zo groot."

Voor Ajax en Overmars wordt het nu zaak om het succeselftal niet compleet uit elkaar te laten vallen. "We gaan er alles aan doen om de key players langer hier te houden, want dat is dit seizoen ook gelukt. Frenkie gaat weg en daar zullen er heus nog wel één of twee bijkomen, maar het is de bedoeling de rest bij elkaar te houden."

Naast De Jong - hij tekende al bij FC Barcelona - vertrekt zo goed als zeker ook Matthijs de Ligt. De captain van Ajax staat in de belangstelling van onder meer Barça, Juventus en Bayern München. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws