De Ligt maakt ook indruk op Feyenoord: 'Dat is alleen maar inspirerend'

De Ligt maakt ook indruk op Feyenoord: 'Dat is alleen maar inspirerend'

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 08:42za 20-04-2019 om 08:42

Tyrell Malacia laat zich inspireren door leeftijdsgenoten als Matthijs de Ligt en Moise Kean. De negentienjarige linksback van Feyenoord was deze week onder de indruk van het optreden van de Ajax-aanvoerder in de Champions League.

"Ik heb mét en tegen Matthijs gespeeld", doelt Malacia in De Telegraaf op de jeugdelftallen van Oranje. "Als je ziet wat hij nu met andere talenten in de Champions League presteert, dan is dat alleen maar inspirerend. Het moet voor ieder talent in de top van Nederland een boost zijn om te zien dat je je potentie moet benutten."

"Tegen Moise Kean, die bij Juventus speelt en ook in de Champions League voetbalde, heb ik in 2017 tijdens het EK ook gespeeld. Die zag ik ook weer in actie tegen Ajax. Het geeft aan dat je op je negentiende ver kunt komen", vertelt Malacia, die zaterdag met Feyenoord de beslissende slag wil uitdelen aan AZ in de strijd om de derde plaats in de Eredivisie.

"Dat wordt een geweldige wedstrijd, let maar op. AZ gaat dat niet leuk vinden, zo'n intimiderend sfeertje in ons stadion. En het is nog bomvol ook", aldus de vleugelverdediger, die de Alkmaarders met goed voetbal de baas wil zijn. "Strijd en passie is belangrijk, maar Feyenoord moet meer bieden dan alleen dat. Je ziet dat Ajax met goed voetbal verder komt, niet met knokken of fysieke strijd tegen de Italianen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws