De Eredivisie-flops: matchwinner Huntelaar, Bergwijn-uit-vorm en 2x FC Utrecht

De Eredivisie-flops: matchwinner Huntelaar, Bergwijn-uit-vorm en 2x FC Utrecht

Gepubliceerd: maandag 22 april 2019 om 11:00ma 22-04-2019 om 11:00

Laatste update: dinsdag 23 april 2019 om 09:51di 23-04-2019 om 09:51

Matchwinner in Groningen of niet: we hebben er toch voor gekozen om Klaas-Jan Huntelaar op te stellen in ons wekelijkse flopelftal. Ook onder meer Bram van Polen, na een horroravond in Arnhem, en Steven Bergwijn zijn de pineut. 

Mickey Van der Hart (PEC Zwolle)
Juist in de week dat bekend werd dat Van der Hart op zoek is naar een nieuwe club, speelde de PEC-goalie geen lekkere wedstrijd in Arnhem. Tegen Vitesse kreeg hij vier goals om z'n oren. 

Sven Nieuwpoort (De Graafschap)
Wat De Graafschap op bezoek bij VVV-Venlo (4-1 nederlaag) aan het doen was, leek bij vlagen helemaal nergens op. Sven Nieuwpoort en zijn collega's hielden open huis. Directe handhaving lijkt inmiddels uit zicht voor De Superboeren. 

Hervé Matthys (Excelsior)
Excelsior móest winnen van Willem II om nog een realistische kans te maken op de vijftiende plek of hoger. Wat de Rotterdamse ploeg van Ricardo Moniz in de eerste helft liet zien, was echter dramatisch. Matthys leverde bal na bal in. 

Bram van Polen (PEC Zwolle)
Schlemiel van het weekend. Werkelijk álles wat Van Polen deed, ging fout. Zijn directe tegenstander Bryan Linssen (1 meter 70!) wist liefst drie keer te scoren. Au. 


Nicolas Gavory (FC Utrecht)
Een lamlendig FC Utrecht leverde zaterdag een collectieve wanprestatie in Emmen. De geest lijkt uit de fles te zijn bij de ploeg van Dick Advocaat. Gavory is met zijn gedachten al bij de zomervakantie, lijkt het. 

Alexander Büttner (Vitesse)
Büttner kreeg tegen PEC (4-1 zege) al na 27 minuten rood, nadat hij vól met zijn noppen vooruit was doorgegaan op een tegenstander. Scheidsrechter Björn Kuipers koos in eerste instantie voor geel, maar stuurde de vleugelspelers na het bekijken van beelden alsnog naar de kleedkamer. 

Donny Gorter (ADO Den Haag)
Na 240 dagen stond Gorter eindelijk weer eens op het veld namens ADO. Dat ging niet van harte. Op bezoek bij PSV (3-1 verlies) had de routinier duidelijk moeite met het tempo van het spel. Er ging heel veel mis. 


Giovanni Korte (NAC Breda)
Wat ging er wel veel fout bij NAC Breda en met name Korte. In Sittard, waar hekkensluiter NAC zondag móest winnen, speelde Korte niets klaar. Na de pauze had de kleine aanvaller een penalty verdiend, maar alles zit nu eenmaal tegen. 

Jean-Christophe Bahebeck (FC Utrecht)
Bahebeck wisselt geniale acties en fabuleuze aannames af met slordig balverlies en rare fratsen. In Emmen had de aanvaller z'n avond niet zaterdag. Haast alles ging mis. 

Klaas-Jan Huntelaar (Ajax)
Tuurlijk, Huntelaar maakte in Groningen een belangrijke goal. Zijn winnende treffer levert Ajax over enkele weken misschien wel de titel op. Maar je shirt uittrekken na een doelpunt is natuurlijk oliedom - zéker als je even later een elleboog uitdeelt, nogmaals geel ontvangt en nu dus geschorst bent voor een belangrijke wedstrijd tegen Vitesse. 

Steven Bergwijn (PSV)
Bergwijn heeft het al weken niet bij PSV. Ook tegen ADO grossierde de Oranje-invaller in balverlies en verkeerde keuzes aan de bal. Bergwijn zag de volledige vrijstaande Hirving Lozano een paar keer over het hoofd. 

Poll

Wie vond jij de flop van speelronde 31?

(1359 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws