Pleidooi voor terugkeer Bijlow: 'Ik zou persoonlijk kiezen voor de jeugd'

Pleidooi voor terugkeer Bijlow: 'Ik zou persoonlijk kiezen voor de jeugd'

28-04-2019 17:13 Laatste update: 17:57
42

Niet Kenneth Vermeer, maar Justin Bijlow moet komend seizoen onder de lat staan bij Feyenoord. Dat vindt Joop Hiele, voormalig doelman van de Rotterdamse grootmacht. 

Bijlow (21) raakte begin 2019 geblesseerd. Sindsdien wordt de jonge keeper vervangen door Vermeer. Hiele vindt dat Bijlow weer de voorkeur moet krijgen wanneer hij eenmaal fit is. "Áls hij in de voorbereiding weer gelijk is aan Vermeer. Dan zou ik persoonlijk kiezen voor de jeugd", zegt de voormalig Oranje-international voor de camera van RTV Rijnmond

"Ook omdat ze daar op andere posities daar vol op moeten inzetten. Maar: dan moet je wel verwachten dat er best weleens een keertje een bal ingaat of een situatie plaatsvindt waarvan je denkt: dat had anders gemoeten of gekund."

Over de aankopen die de afgelopen jaren zijn gedaan in Rotterdam-Zuid, is Hiele niet te spreken. "Feyenoord moest waarschijnlijk op de portemonnee letten omdat ze moesten investeren in twee goede trainingscomplexen. Maar dat neemt niet weg dat alle aankopen die gedaan zijn, niet functioneren zoals we dachten. En dan heb ik het over de afgelopen jaren."