Kraay jr. verklapt tactisch plan Willem ll aan De Ligt: Ik ben benieuwd

Kraay jr. verklapt tactisch plan Willem ll aan De Ligt: "Ik ben benieuwd"

Gepubliceerd: vrijdag 3 mei 2019 om 17:30vr 03-05-2019 om 17:30

Hans Kraay jr. blijkt op de hoogte van de tactische plannen van Willem ll, zegt hij met een knipoog. De spelers moeten het Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt onmogelijk proberen te maken om de bal in standaardsituaties binnen te koppen.

Willem ll lijkt zich dus aan te passen aan Ajax. "Ik ben benieuwd. Tottenham deed het ook al, dus ik ben benieuwd naar wat ze gaan doen", vertelt De Ligt voor de camera van FOX Sports.

Kraay jr. grapt en zegt dat hij een spion heeft gestuurd. Hij weet dat Willem ll met vier man gaat dekken en dat de spelers De Ligt met twee man gaan blokken. "Nerveus? Ik zal alsnog m'n ding moeten doen: de zestien instormen en de bal proberen te koppen. Wie er dan in de weg staat, weet ik niet. Wat ik het prettigst vind? Het is altijd de kunst om je geheimen niet weg te geven", lacht De Ligt.

Ajax speelt zondag de bekerfinale tegen Willem ll. Drie dagen later wacht de tweede confrontatie met Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. "Hoeveel procent aan Tottenham denkt? Nul. Hoeveel procent aan Isak denkt? Ik denk een stuk of vijftig. De andere vijftig procent denkt aan Willem ll", zegt De Ligt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws