Sensatie in Spanje: mogelijk derde Madrileense club naar Champions League

Sensatie in Spanje: mogelijk derde Madrileense club naar Champions League

Gepubliceerd: zondag 5 mei 2019 om 14:30zo 05-05-2019 om 14:30

Een enorme verrassing in Spanje: het bescheiden Getafe ligt op koers voor deelname aan de Champions League van volgend seizoen. Door een 2-0 zege op Girona is concurrent Sevilla achterop geraakt.

Getafe kwam zondagmiddag door een doelpunt van Jorge Molina op voorsprong. Hij werkte de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen. Het was zijn veertiende competitietreffer van het seizoen, waarmee Molina pas de derde speler ouder dan 37 is die minimaal veertien goals op het hoogste niveau weet te maken.

In de slotfase van de tweede helft besliste Getafe, getraind door José Bordalás (foto), het duel. Angel Rodriguez scoorde, nadat Molina even daarvoor de paal had geraakt. Girona stond toen al met tien man. Borja Garcia kreeg bij een 1-0 achterstand de rode kaart gepresenteerd vanwege aanmerkingen op de leiding.

Getafe, dat normaliter in de onderste regionen van de Primera División bivakkeert, staat nu vierde. Die plek geeft recht op rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. Sevilla verloor vrijdag met 0-3 van Leganés en staat op drie punten achterstand. In Spanje worden nog twee speelronden afgewerkt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws