'Afscheidstournee zou ik niet zeggen, want volgens mij ben ik nu speler van Ajax'

'Afscheidstournee zou ik niet zeggen, want volgens mij ben ik nu speler van Ajax'

06-05-2019 10:38
37

Matthijs de Ligt houdt zich niet bezig met zijn naderende vertrek bij Ajax. In de gewonnen bekerfinale tegen Willem II (0-4) stond de aanvoerder niet op het veld met het idee dat hij zijn laatste weken in Amsterdam bezig is.

De Ligt wordt bijna dagelijks in verband gebracht met Europese grootmachten. De vraag is dan ook of hij bezig is aan zijn afscheidstournee in Nederland. "Afscheidstournee zou ik niet zeggen, want volgens mij ben ik nu speler van Ajax", reageert hij tegenover Voetbal International.

"Ik zie het niet zo, ik zie het niet als mijn laatste weken bij Ajax", vervolgt De Ligt, die wordt begeerd door onder meer FC Barcelona. "Ik zie het als de laatste weken van het seizoen, waarin het heel belangrijk is dat we zoveel mogelijk winnen en prijzen pakken."

De Ligt hoopt dat de bekerwinst van Ajax de aanzet is voor meer prijzen. De Amsterdammers gaan aan kop in de Eredivisie en staan op de drempel van de Champions League-finale. Dat de KNVB Beker minder allure heeft, boeit de Ajax-captain niets. "Een prijs winnen is altijd mooi."