'Dit is de allerlaatste keer geweest in geschiedenis van het Nederlandse voetbal'

'Dit is de allerlaatste keer geweest in geschiedenis van het Nederlandse voetbal'

Gepubliceerd: donderdag 9 mei 2019 om 08:54do 09-05-2019 om 08:54

Laatste update: donderdag 9 mei 2019 om 09:52do 09-05-2019 om 09:52

Hans Kraay jr. denkt niet dat er ooit nog een Nederlandse ploeg in de halve finale van de Champions League terecht komt. Ook denkt de analist dat Ajax-trainer Erik ten Hag nog regelmatig wakker ligt van de deceptie in Amsterdam.

"Erik ten Hag zei vorige week tegen me dat hij altijd goed slaapt. Hij slaapt nu het komende halfjaar niet", zegt Kraay jr. bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Over een jaar wordt hij hier ook weer wakker van. Het schiet me nu ineens te binnen: we gaan nooit meer meemaken dat een Nederlandse ploeg zich kan kwalificeren voor de finale van de Champions League. Dit is de allerlaatste keer geweest in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal."

Ajax verdedigde lang een 2-2 tussenstand tegen Tottenham Hotspur. De Londenaren drukten en drukten, maar maakten de bevrijdende goal niet. Tot de 96e minuut. "Ik voelde hem niet aankomen", zegt presentator Jan-Joost van Gangelen.

"Toen Onana in de 94e minuut acht keer een bal begon te wisselen met een ballenjongen, was dat ook wel de goden verzoeken." Kraay jr. dacht dat Ajax het zou redden. "Toen ze de bal overkopten was het 94 minuut 1 ofzo en hadden wij zoiets van: het is klaar."

"Het is duur tijdrekken geweest", zegt commentator Vincent Schildkamp. "De scheidsrechter gaf na de gele kaart aan Onana meteen +1 aan bij de vierde official. Je wist dat er nog een minuut bij zou komen. Daarna ging ook nog eens alles mis. De tegengoals waren een combinatie van pech en knulligheid."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws