'Ik miste waardering bij PSV, zeker in het tweede seizoen dat we kampioen werden'

'Ik miste waardering bij PSV, zeker in het tweede seizoen dat we kampioen werden'

Gepubliceerd: donderdag 9 mei 2019 om 09:05do 09-05-2019 om 09:05

Adam Maher is als speler van PSV níet bezweken onder de druk. De 25-jarige middenvelder, tegenwoordig in dienst van zijn oude liefde AZ, zegt dat in een groot interview met de Volkskrant.

PSV nam Maher in 2013 voor miljoenen euro's over van AZ. In Eindhoven wist de stilist zijn belofte nooit in te lossen. "Er werd gesuggereerd dat ik de druk bij PSV niet aankon. Zo was het niet. Er werd anders naar me gekeken, terwijl ik niet op mijn eigen positie stond. Ik had op die rol moeten worden beoordeeld. Nu besef ik dat je als voetballer gebaat bent bij goede communicatie en vertrouwen. Dat heb ik gemist bij PSV", blikt hij jaren later terug.

"Ik werd beoordeeld als een linkshalf die op en neer moest pendelen tussen twee strafschopgebieden. Ik was het niet gewend, zo'n type speler ben ik niet. De Adam Maher die bij AZ op tien stond en als schaduwspits veel goals maakte, heb ik niet kunnen laten zien."

"Toch werd ik daarop afgerekend. Ik voelde de twijfels van de buitenwacht en wilde al in 2015 vertrekken bij PSV. Ik miste de waardering, zeker ook in het tweede seizoen dat we kampioen werden."

Maher liet zijn contract in 2018 ontbinden en verkaste naar FC Twente. Met de Tukkers degradeerde hij uit de Eredivisie. Daarna signeerde Maher een eenjarig contract in Alkmaar. Of hij na de zomer nog steeds bij AZ speelt, is nog niet bekend. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws