Klopp roemt 'ongelooflijk' Ajax: Meest getalenteerde team in de halve finale

Klopp roemt 'ongelooflijk' Ajax: "Meest getalenteerde team in de halve finale"

10-05-2019 13:15 Laatste update: 14:00
109

Jürgen Klopp is 'blown away' door de comeback van Tottenham Hotspur tegen Ajax. Met de uitschakeling van de Amsterdammers heeft de Champions League wel het meest getalenteerde team van het toernooi verloren, vindt de Liverpool-manager.

Een dag na de sensationele zege van Liverpool op FC Barcelona (4-0) kreeg Ajax op bizarre wijze klop van Tottenham. "Het was briljant", aldus Klopp op de persconferentie voor Wolves-thuis over Ajax - Spurs. "Mijn felicitaties aan Poch en Spurs. Ongelooflijk."

De Liverpool-manager maakt ook een diepe buiging voor Ajax. "Om eerlijk te zijn: wat Ajax de hele Champions League-campagne heeft gepresteerd is gewoon bizar, ongelooflijk. De teams die nu de finale hebben bereikt, hebben de meeste moed getoond. Maar de meest getalenteerde ploeg ligt eruit."

Klopp doelt op Ajax. "Daar lopen zó veel wonderful players rond. Ze hebben een hoge prijs betaald voor de intensiteit van de wedstrijd en de goede beslissingen van Mauricio (Pochettino, red.) in de rust. Het inbrengen van Fernando Llorente was meesterlijk."

Klopp dácht woensdagavond na 45 minuten dat de Champions League-finale zou gaan tussen 'zijn' Liverpool en Ajax. "Mijn familie en vrienden waren al hotels aan het boeken voor de finale. Mijn zoon zei: de Ajax-fans moeten daar ook maar eens mee beginnen. En toen gebeurde dit."

Check de uitspraken van Klopp over Ajax vanaf 22:50