Van de Beek mist Nouri: 'Dan klets ik tegen hem en zie ik soms een glimlach'

Van de Beek mist Nouri: 'Dan klets ik tegen hem en zie ik soms een glimlach'

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 07:03wo 15-05-2019 om 07:03

Laatste update: woensdag 15 mei 2019 om 07:13wo 15-05-2019 om 07:13

De aanstaande 34ste landstitel is voor Abdelhak Nouri, vertelt diens boezemvriend Donny van de Beek aan De Telegraaf. De twee doorliepen samen de jeugdopleiding van Ajax en mochten tegelijkertijd ruiken aan een doorbraak in het eerste, totdat die fatale julidag in 2017 aanbrak.

Nouri zakte in elkaar tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen en ligt tot op de dag van vandaag in het ziekenhuis. Van de Beek probeert Nouri zo vaak mogelijk te bezoeken, maar heeft dat de laatste tijd iets minder gedaan. "Uit zelfbescherming ben ik al een tijdje niet bij hem geweest, want als ik hem zie, doet dat me gewoon te veel", vertelt hij aan De Telegraaf. "Dan ben ik een aantal weken van slag en slaap ik slecht. Het doet intens pijn en het went ook niet. (...) "Als ik wel bij hem ben, klets ik tegen hem en zie ik soms een glimlach. Hij krijgt er echt iets van mee."

De middenvelder uit Nijkerkerveen wordt nog regelmatig geconfronteerd met het leed van Nouri. Aan het begin van het seizoen speelde Ajax tegen Standard Luik in de voorronde van de Champions League, net zoals men dat deed tijdens de Europa League-campagne van 2016/2017. "We verbleven in Luik in hetzelfde hotel als in het seizoen onder Peter Bosz in de Europa League. Pas op het moment dat ik mijn hotelkamer binnenstapte, besefte ik dat het precies die kamer was waarin ik in 2016 met Appie lag", herinnert Van de Beek zich. "Dan springt het kippenvel toch weer op je armen en moet je het weer een plekje geven."

Landstitel nummer 34 zal dan ook opgedragen worden aan Nouri, vertelt Van de Beek. De onfortuinlijke middenvelder maakte zijn eerste minuten namens Ajax 1 met rugnummer 34. "Hij kwam net bij het eerste en we zaten naast elkaar in de kleedkamer op De Toekomst. Ik vraag rugnummer 34, want de 34e landstitel, daar gaan wij voor zorgen, zei hij." Die woorden zijn Van de Beek altijd bijgebleven. "Ik moest en zou die 34e titel pakken. We voetbalden allemaal ook voor Appie. Naar dit kampioenschap heb ik zó verlangd."

Woensdagavond rond half tien is het waarschijnlijk zover. Ajax kan de landstitel binnenhalen tegen De Graafschap, tenzij de Amsterdammers verliezen en concurrent PSV een verschil van veertien doelpunten goedmaakt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws