'Als kind zag ik Ajax prijzen winnen en dat ik dat nu zelf meemaak, is zo mooi'

'Als kind zag ik Ajax prijzen winnen en dat ik dat nu zelf meemaak, is zo mooi'

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 12:57wo 15-05-2019 om 12:57

Laatste update: woensdag 15 mei 2019 om 13:01wo 15-05-2019 om 13:01

Noussair Mazraoui kan amper bevatten hoe snel het allemaal is gegaan voor hem. In zo'n vijftien maanden geleden maakte de Marokkaans international zijn debuut in de Eredivisie voor Ajax en inmiddels is hij niet meer weg te denken uit het elftal van Erik ten Hag.

"Het is zo snel gegaan, dat het voor mijzelf ook nauwelijks te bevatten is", blikt Mazraoui terug op de website van Ajax. "Een jaar geleden kende niemand me en in korte tijd had iedereen opeens een mening over me. Dat vond ik moeilijk. Ik heb veel op voetbalsites gekeken om te lezen wat over me werd geschreven. Ik werd er niet gelukkiger van en ging aan mezelf twijfelen. Dus besloot ik ermee te stoppen, want aan al die meningen heb ik uiteindelijk niets."

Met het aanstaande kampioenschap en de KNVB Beker heeft Mazraoui bijgedragen aan het seizoen waarin Ajax eindelijk weer eens prijzen pakte. "Prijzen winnen met Ajax 1 is geweldig. Vooral omdat ik uit de jeugdopleiding van Ajax kom. Als klein jongetje zag ik Ajax prijzen winnen en dat ik dat nu zelf meemaak, is zo mooi", aldus de rechtsback c.q. middenvelder.

Woensdag wordt Ajax tegen De Graafschap kampioen van Nederland. "Vanavond gaan we er nog een keer vol tegenaan met z’n allen. We willen er sportief gezien ook een feestje van maken. Vooral omdat je weet dat dit de laatste keer is dat je met dit team speelt. Het is een afscheid en we moeten ervan genieten. Lekker voetballen, mooie doelpunten maken, plezier hebben. Eigenlijk wat we het hele seizoen al doen en uitstralen", aldus Mazraoui.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws