Ten Hag: 'Ik hoor: hij moet weg, hij gaat niet meer renderen. Wat een onzin'

Ten Hag: 'Ik hoor: hij moet weg, hij gaat niet meer renderen. Wat een onzin'

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 11:44vr 17-05-2019 om 11:44

Erik ten Hag is niet uitgekeken op Kasper Dolberg. De Deense spits wordt gezien als een dissonant in het succesjaar van Ajax, maar de trainer spreekt in een uitgebreid interview met Voetbal International zijn vertrouwen uit.

Ten Hag is het oneens met de stelling dat Dolberg een teleurstellend seizoen heeft gedraaid. "Kasper heeft ontegenzeggelijk veel kwaliteiten", zegt hij tegen VI. "Ik hoorde het steeds vaker voorbijkomen: Kasper moet weg, hij gaat niet meer renderen. Wat een onzin. Hij heeft bijvoorbeeld nog nooit blessurevrij een voorbereiding onder mij meegemaakt. Ik heb er vertrouwen in dat hij zich terug kan knokken."

Dolberg is niet de eerste spits van Ajax, al heeft volgens Ten Hag niemand bij Ajax die status. Ook Dusan Tadic of Klaas-Jan Huntelaar niet. "Of je 19 bent of 35. De beste speelt, en jullie zoeken het samen maar uit. Voor Kasper is het niet goed als hij het krijgt, ik vind dat hij het zelf moet afdwingen. Helemaal op zijn leeftijd is dat voor zijn ontwikkeling heel belangrijk."

"Kasper moet afdwingen dat hij wekelijks eerste keuze is, Klaas moet scherp blijven en toeslaan waar nodig is, maar let op, er komt een derde spits aan: Lassina Traoré", stelt Ten Hag, die de achttienjarige spits uit Burkina Faso afgelopen zondag liet debuteren tegen FC Utrecht. "Hij is pas een half jaar bij Ajax, maar maakt indruk in Jong Ajax en is bij ons geregeld op de trainingen."

Poll

Stelling: de rol van Dolberg is uitgespeeld bij Ajax

(3177 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws