Manchester City geeft voetbalshow en maakt historische treble compleet

Manchester City geeft voetbalshow en maakt historische treble compleet

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 19:49za 18-05-2019 om 19:49

Laatste update: zaterdag 18 mei 2019 om 19:51za 18-05-2019 om 19:51

Na de League Cup en landstitel is ook de FA Cup een prooi geworden voor Manchester City. De machine van Pep Guardiola overklaste Watford op Wembley: 6-0. Het is de eerste keer sinds 1903 dat een club zes keer scoort in een FA Cup-finale.

Manchester City is de eerste club in Engeland die de treble voltooit: Premier League-titel, FA Cup en League Cup. Aanvankelijk hadden The Citizens het nog moeilijk met Watford, dat brutaal begon en een grote kans kreeg via Roberto Pereyra. City-doelman Ederson hield zijn doel schoon met een goede save.

Nadat Watford een penalty had geclaimd na een vermeende handsbal van Vincent Kompany, nam Manchester City de wedstrijd stevig in handen. Dat resulteerde na 25 minuten in de openingstreffer. David Silva schoot de bal met links in de verre hoek. Watford werd vervolgens overlopen door City. Voor rust werd het 2-0. Raheem Sterling gaf het beslissende zetje na voorwerk van Bernardo Silva en Gabriel Jesus.

In de tweede helft trakteerde Manchester City het Wembley-publiek op een ware voetbalshow. Een doelpunt van Jesus werd eerst afgekeurd vanwege buitenspel, maar even later zette invaller Kevin De Bruyne zijn ploeg alsnog op een 3-0 voorsprong. De Belgische ster bleef ijskoud, omspeelde Heurelho Gomes en scoorde.

City was toen nog niet klaar. Wat heet: de ploeg van Guardiola drukte het gaspedaal alleen maar verder in en scoorde nóg drie keer. Jesus tekende voor de 4-0, de 5-0 kwam van Sterling en laatstgenoemde, onlangs uitgeroepen tot grootste talent van de Premier League, maakte er vijf minuten voor tijd ook nog 6-0 van.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws