Jongeren nemen 'touwtjes in handen' bij Oranje: 'Ze zijn heel goed'

Jongeren nemen 'touwtjes in handen' bij Oranje: 'Ze zijn heel goed'

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 10:34di 21-05-2019 om 10:34

Ronald Koeman is onder de indruk van de ontwikkeling van Matthijs de Ligt, maar schat Virgil van Dijk en Gerard Piqué momenteel nog hoger in. Die laatste twee zijn volgens de bondscoach van Oranje momenteel de beste centrale verdedigers ter wereld.

"Van Dijk heeft veel kwaliteit en is op dit moment met Piqué de beste centrale verdediger in de wereld", aldus Koeman in een interview met Marca. Daarin verklaart hij dat het goed gaat met het Nederlands elftal. Vooral jonge jongens als De Ligt en Frenkie de Jong hebben de touwtjes in handen genomen. "Ze zijn heel goed en hebben een geweldige toekomst voor zich", aldus Koeman.

De bondscoach gaat verder in op de toekomst van De Ligt. "Hij heeft een geweldige toekomst voor zich. Hij heeft een indrukwekkend seizoen gedraaid als negentienjarige. Een zeer lang seizoen, omdat hij in juli al voorronde Champions League speelde, de titel en de beker heeft gewonnen, en de halve finale van de Champions League heeft gespeeld."

Koeman geeft toe dat hij vooraf niet had verwacht dat Ajax zo ver zou komen. "Ze zijn erin geslaagd Premier League-spelers als Tadic en Blind binnen te halen en dat te combineren met grote talenten als De Jong, De Ligt en Van de Beek, die een indrukwekkende prestatie hebben neergezet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws