LIVE-discussie: De Graafschap moet Eredivisie-eer redden en kiest voor aanval

LIVE-discussie: De Graafschap moet Eredivisie-eer redden en kiest voor aanval

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 20:40wo 22-05-2019 om 20:40

Welke ploegen hebben na woensdagavond nog altijd uitzicht op het spelen van Eredivisie-voetbal in het seizoen 2019/20? Om 18.30 uur en 20.45 uur wordt op in totaal vier plekken afgetrapt in de return van de halve finale van de play-offs.

De eerste wedstrijd tussen De Graafschap en SC Cambuur eindigde afgelopen zondag in een 1-1 gelijkspel door doelpunten van Furdjel Narsingh en Robin Maulun. Omdat Emmanuel Mbende in Leeuwarden tegen een rode kaart aanliep, heeft Robert van Koesveld een basisplaats.

De Graafschap start met een aantal wijzigingen aan de return in de halve finale van de play-offs. Henk de Jong kiest voor de aanval met zowel Yousef El Jebli als Fabian Serrarens achter spits Charlison Benschop. De niet fitte Narsingh wordt vervangen door Delano Burgzorg. Sven Nieuwpoort speelt op de plek van zijn broer Lars.

Opstelling De Graafschap: Bertrams; Owusu, Sven Nieuwpoort, Straalman, Tutuarima; El Jebli, Matusiwa, Serrarens; Burgzorg, Benschop, Bahoui

Opstelling SC Cambuur: Mous; Van Wermeskerken, Steenvoorden, Van Koesveld, Sambissa; Jansen, Schilder, Ciganiks; Maulun, Kallon, Robertha

Sparta verdedigt op Het Kasteel een 0-2 voorsprong uit de heenwedstrijd. Jeugdinternational Abdou Harroui nam beide doelpunten voor zijn rekening. Sparta-trainer Henk Fraser kiest voor één wijziging: Bart Vriends keert terug in de basiself en dat gaat ten koste van Fankaty Dabo. TOP Oss begint met de gebruikelijke namen.

Opstelling Sparta: Coremans; Abels, Wuytens, Vriends, Faye; Auassar, L. Duarte, Harroui; D. Duarte, Veldwijk, Rayhi.

Opstelling TOP Oss: Koeman; Asmelash, Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik, O. Rommens; Kaak, Smeets, P. Rommens; Oratmangoen, Ladan.

Eredivisionist Excelsior moet in eigen huis een minimale achterstand om zien te buigen. De Kralingers verloren de heenwedstrijd in Waalwijk met 1-2 van RKC. Excelsior moet in eigen stadion winnen, anders speelt het volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. RKC eindigde in de reguliere competitie op een achtste plek, maar mag nog altijd dromen van promotie.

Bij de Kralingers is vooral het niet meespelen van aanvoerder Ryan Koolwijk opvallend. In de heenwedstrijd ging hij nog jammerlijk in de fout bij de openingstreffer van RKC. Ook Mounir El Hamdaoui speelt niet. Ten opichte van de heenwedstrijd zijn Dogucan Haspolat en Marcus Edwards nieuwe gezichten in de basis. RKC begint met dezelfde elf namen als in de heenwedstrijd.

Opstelling Excelsior: Damen; Horemans, Mattheij, Oude Kotte, Matthys; Fortes, Haspolat, Schouten; Edwards, Omarsson en Bruins

Opstelling RKC: Vaessen; Gaari, Meulensteen, Drost, Quasten; Rienstra, Spierings, Tahiri; Seys, Bilate en Hansson.

Go Ahead Eagles en FC Den Bosch zijn na de eerste wedstrijd nog volledig in evenwicht. In een spectaculair duel hielden de Eagles en Den Bosch elkaar in Deventer op 2-2, waardoor woensdagavond alles nog omgelijk is. De ploegen ontliepen elkaar in de reguliere competitie ook al niet veel: beide teams eindigden toen op 63 punten.

Bij FC Den Bosch één wijziging in de basiself: Sven Blummel start en dat gaat ten koste van Stefano Beltrame. Ook bij Go Ahead Eagles één verandering: Pieter Langedijk staat aan de aftrap en dat gaat ten koste van Thomas Verheijdt. 

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Felida, Kersten, Velkov, Väisänen, Khammas; Brouwers, Verbeek, Holla; Blummel, Van der Sande

Opstelling Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas; Stans, Bakx, Van der Venne; Navratil, Van Moorsel, Langedijk

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws