Roda JC mag hopen: hoger beroep verworpen, Korotaev kan snel vliegtuig pakken

Roda JC mag hopen: hoger beroep verworpen, Korotaev kan snel vliegtuig pakken

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 09:07vr 24-05-2019 om 09:07

Aleksei Korotaev heeft Roda JC weer een sprankje hoop gegeven. Het hoger beroep van financieringsmaatschappij Helin International tegen de Zwitsers-Russische investeerder is door de rechtbank in Dubai verworpen, meldt De Telegraaf.

Nu de veroordeling van Helin wegens het vervalsen van de handtekening van Korotaev op een cheque in hoger beroep is bevestigd, is de verwachting dat het reisverbod van de investeerder snel zal worden opgeheven, schrijft de ochtendkrant. Korotaev zou dan eindelijk naar Nederland kunnen reizen, waar het met bankroet bedreigde Roda met smart op hem wacht.

De Zwitserse rus investeerde al vier miljoen euro in de Limburgse club en is voor twintig procent eigenaar. De slepende rechtszaak was echter een flinke streep door de rekening voor Roda, dat het al zo'n twee jaar zonder de steun van Korotaev moet stellen. "Zodra mijn reisverbod is opgeheven, zal ik meteen naar Kerkrade komen", vertelde hij begin dit jaar nog aan De Telegraaf.

Vermoedelijk kan Korotaev binnen enkele weken op het vliegtuig stappen. Ook zijn bankrekeningen worden dan vrijgegeven. Of de hulp van Korotaev op tijd komt voor Roda, is de grote vraag. Een faillissement hangt de club boven het hoofd nu eigenaar Frits Schrouff de financiële gaten niet langer wil dichten.

Schrouff zou zelfs het faillissement willen aanvragen als voor de aandeelhoudersvergadering van dinsdag 28 mei geen oplossing is gevonden. Fans begonnen al een actie om Roda te redden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws