'Ik ging huilend naar mijn vader, maar hij zei: Feyenoord heeft interesse'

'Ik ging huilend naar mijn vader, maar hij zei: Feyenoord heeft interesse'

31-05-2019 19:12 Laatste update: 19:14
64

Feyenoord-talent Orkun Kökçü werd in 2015 opgepikt bij FC Groningen. De spelmaker mocht zich bewijzen tijdens een training, maar viel al snel geblesseerd uit.

Kökçü dacht direct dat zijn kansen op een transfer verkeken waren. "Ik kwam huilend naar mijn vader toe en ik zei: ik denk dat ik afval. Want ik had maar vijf, tien minuten gespeeld", vertelt hij aan FunX. "Toen zei hij: maak je niet druk, want ik heb ook goed nieuws. Feyenoord is geïnteresseerd in je. Maar ik zat te huilen en ik werd boos op hem. Totdat ik zelf werd uitgenodigd in De Kuip, geloofde ik mijn vader niet."

Uiteindelijk ging Kökçü met zijn moeder naar Haarlem, terwijl zijn vader en broer in Groningen bleven wonen. "Dat was wel lastig, eerlijk gezegd. Als ik terugkwam van de training of van school, ging ik met mijn broer dollen, maar nu was ik alleen. Mijn moeder bracht me altijd om zeven uur 's ochtends weg en dan was ik om zeven uur 's avonds weer terug. Dat was wel een zwaar eerste jaar. Mijn moeder had veel voor mij over: ze stond zelf ook om zes uur op, bracht mij naar Feyenoord en ging dan boodschappen doen in Rotterdam. En dan haalde ze mij om vier uur weer op."