'Het doet nog steeds pijn, dramatische ontknoping tegen Spurs nog niet verwerkt'

'Het doet nog steeds pijn, dramatische ontknoping tegen Spurs nog niet verwerkt'

01-06-2019 08:06
83

Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Daley Blind kijken zaterdagavond 'met pijn in het hart' naar de finale van de Champions League. De Oranje-internationals waren met Ajax slechts vijf seconden verwijderd van een plek in de eindstrijd.

"Het doet nog steeds pijn", zegt Blind in het Algemeen Dagblad. De spelers van het Nederlands elftal kijken in het Portugese Lagos naar de finale tussen Liverpool en Tottenham Hotspur. Die laatste club kegelde Ajax uit het toernooi. "Je bent zó dichtbij geweest. Ik heb die dramatische ontknoping tegen Spurs nog steeds niet helemaal verwerkt. Dat gevoel zal nog wel even blijven."

De Jong spreekt van 'een rare week'. "We hadden een aantal dagen vrij na ons kampioenschap. Dan ga je weer trainen bij het Nederlands elftal en komt in gesprekjes ook de Champions Leaguefinale ter sprake. Dan denk je toch: oh, ja, daar hadden wij kunnen staan. En hoe dichter bij de aftrap, hoe meer ik weer zal balen dat het niet is gelukt."

De Ligt benadrukt dat hij ondanks de teleurstelling gaat kijken. "Ja, hoe jammer het ook is dat je zelf niet in Madrid bent. Maar ik laat de finale niet schieten vanwege teleurstelling. Je wilt toch zien hoe Gini (Georginio Wijnaldum, red.) en Virgil (Van Dijk, red.) het gaan doen. En ook bij Spurs spelen nog een paar oud-Ajacieden."