Heerenveen raakt hoofdsponsor kwijt na onderhandelingen: 'Shirt heeft meer waarde'

Heerenveen raakt hoofdsponsor kwijt na onderhandelingen: 'Shirt heeft meer waarde'

06-06-2019 08:16
59

SC Heerenveen moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Dat meldt de Leeuwarder Courant. GroenLeven, ontwikkelaar van zonneparken en grootschalige zonnedaken, stopt als shirtsponsor vanwege een meningsverschil met de Friese club.

GroenLeven kon zich volgens de Leeuwarder Courant 'niet vinden in de voorwaarden die de club stelde'. Heerenveen zou gesteld hebben dat GroenLeven het sponsorcontract moest verlengen. Daar wilde het bedrijf wel mee akkoord gaan, maar niet tegen het sponsorbedrag dat door de Friese club werd voorgesteld. Dat bedrag zou 'substantieel hoger' zijn dan de vijf ton die GroenLeven op dit moment per jaar betaalt.

Dat GroenLeven niet akkoord gaat met de contractverlenging roept teleurstelling op in het Abe Lenstra Stadion. "Ik vind het jammer dat GroenLeven stopt als hoofdsponsor", zegt Hylke van der Veen, commercieel directeur van Heerenveen. "Maar wij zijn ervan overtuigd dat het shirt van Heerenveen meer waarde heeft dan GroenLeven nu betaalt. Dat heeft ook met een stukje trots te maken."