Canada wint moeizaam en gaat aan de leiding in groep van Oranje

Canada wint moeizaam en gaat aan de leiding in groep van Oranje

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 23:00ma 10-06-2019 om 23:00

Titelfavoriet Canada heeft zich op het WK met pijn en moeite langs Kameroen weten te wurmen. De nummer vijf op de wereldranglijst van de FIFA kwam met een 1-0 overwinning goed weg. Canada gaat nu aan de leiding in de groep waarin ook het Nederlands elftal in is gedeeld.

Canada - Kameroen
De Canadezen hadden het overwicht in Montpellier, maar Kameroen wist de poort gesloten te houden en kwam halverwege de eerste helft zelf ook aan voetballen toe. Canada zorgde echter voor het meeste gevaar, zonder Kameroen op de knieën te krijgen. Nadat de Canadezen via Nichelle Prince de paal raakten, kopte Kadeisha Buchanan vlak voor rust de 1-0 binnen.

Canada domineerde de wedstrijd ook na rust, maar Kameroen bleef in leven en hoopte stiekem op een stunt. In de slotfase waren de Afrikanen nog een keer dicht bij de gelijkmaker, maar de 1-0 bleef staan. 

Dinsdag begint Nederland om 15:00 aan het WK. Nieuw-Zeeland is dan de tegenstander.

Argentinië - Japan
De Japanse vrouwen werden in 2011 wereldkampioen en veroverden in 2015 zilver, waardoor ze de torenhoge favoriet waren voor hun eerste ontmoeting in groep D. De Aziaten hadden ook een overwicht, maar wisten niet door de stugge Argentijnse defensie te breken. Japan moest het vooral hebben van schoten uit de tweede lijn, maar die bezorgden keepster Vanina Correa niet al te veel problemen.

In de slotfase drong Japan nog wel nadrukkelijk aan, maar tot grote vreugde van Argentinië bleef het bij 0-0. Het is voor de Argentijnse ploeg het eerste punt op een WK ooit. Engeland blijft daardoor koploper in poule D. De Engelsen waren zondagavond al met 2-1 te sterk voor Schotland. Vrijdag staan Schotland - Japan en Engeland - Argentinië op het programma.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws