Neville en Lionesses slechten Argentijnse muur en plaatsen zich voor tweede ronde

14-06-2019 22:55
9

De dames van Engeland hebben vrijdagavond de altijd beladen confrontatie met Argentinië naar zich toe getrokken. Doelvrouw Vanina Correa bezorgde The Lionesses veel kopzorgen, maar moest na een uur spelen alsnog capituleren.

Engeland-Argentinië 1-0
De ploeg van Phil Neville greep meteen het initiatief en kreeg na een klein half uur de grootste kans om op voorsprong te komen. Na een onhandige overtreding op Beth Mead ging de bal op de stip: Nikita Parris legde aan, maar haar inzet werd uit de hoek geranseld door Correa. De keepster groeide in de wedstrijd en bleek een grote sta-in-de-weg voor de Engelsen. In de tweede helft ging het alsnog mis voor Argentinië. Mead gaf strak voor en Jodie Taylor tikte binnen: 1-0.

Engeland komt op zes punten en is al zeker van een plek in de tweede ronde. Argentinië blijft op één punt steken, drie minder dan Japan, en zal de laatste poulewedstrijd tegen Schotland moeten winnen.

Jamaica - Italië 0-5
Italië had geen kind aan Jamaica, dat in de eerste helft geen fatsoenlijke aanval creërde en het de Italianen geen moment lastig maakte. Girelli maakte na twaalf minuten haar eerste doelpunt vanaf de stip, nadat haar ploeggenoot in het strafschopgebied onderuit was gehaald. Nog voor het half uur schoot ze haar tweede binnen.

Van de hoop die Jamaica in de rust nog had was kort na de theepauze niets meer over toen Girelli haar derde van de wedstrijd maakte. Vanaf dat moment was het freewheelen geblazen voor de Italianen. De ploeg kreeg veel kansen om een monsterscore neer te zetten, maar het werd 'slechts' 0-5. Aurora Galli schoot na 71 minuten op prachtige wijze de 0-4 binnen en besloot de eindstand tien minuten later op 0-5.

Italië is na twee duels nog altijd foutloos en heeft zes punten. Brazilië en Australië hebben allebei drie punten minder. Voor Jamaica zit het toernooi erop.

Japan - Schotland 2-1
Japan heeft zich op het WK voor vrouwen hersteld van het puntenverlies tegen Argentinië (0-0). De vice-wereldkampioen rekende vrijdag in haar tweede groepsduel af met Schotland: 2-1.

Mana Iwabuchi zette Japan halverwege de eerste helft op het goede spoor. De aanvalster zag een schot in het dak van het doel eindigen. Keepster Lee Alexander zag de bal recht op haar afkomen, maar vergat in te grijpen. Nog voor rust verdubbelde Japan de score. Yuika Sugasawa werd onderuit getrokken in het strafschopgebied, waarna ze de penalty zelf benutte: 2-0.

Schotland slaagde er pas twee minuten voor tijd in om iets terug te doen. Na een foute pass in de Japanse defensie pikte Lana Clelland de bal op en haar poging vloog in de kruising. In het restant trok Japan de overwinning evenwel over de streep.

De Japanse vrouwen gaan met vier punten voorlopig aan kop in groep D. Engeland staat tweede met drie punten, maar kan de Aziaten weer passeren als het wint van Argentinië.