Ten Hag: 'Vorig jaar bleef hij ook bij Ajax, dat zou dit jaar ook kunnen gebeuren'

Ten Hag: 'Vorig jaar bleef hij ook bij Ajax, dat zou dit jaar ook kunnen gebeuren'

Gepubliceerd: dinsdag 25 juni 2019 om 14:17di 25-06-2019 om 14:17

Erik ten Hag is verheugd dat Quincy Promes de gelederen komt versterken bij Ajax. De oefenmeester van de Amsterdammers stelt dat de multifunctionele aanvaller zowel de concurrentie als de kwaliteit bij Ajax doet toenemen.

De regerend landskampioen is op dit moment in De Lutte, waar het een trainingskamp belegt. Aldaar besprak Ten Hag met het clubkanaal de transfer van Promes. "Fantastisch nieuws natuurlijk", trapt hij af. "Een speler die nog midden in zijn carrière zit en nog veel wil winnen. Hij brengt veel ervaring mee, is bij Spartak Moskou speler van het jaar en topscorer geweest. Een meermaals international, kortom: die kan wel wat toevoegen aan Ajax."

Promes en Ten Hag werkten al eerder met elkaar samen bij Go Ahead Eagles. De twee dwongen toen promotie naar de Eredivisie af. "De goede connectie met hem heb ik altijd gehouden. De band tussen ons is er zeker, maar we zijn er bij Ajax met zijn allen van overtuigd dat dit een speler is die Ajax verder kan helpen."

De overstap van Promes lijkt erop te wijzen dat Hakim Ziyech of David Neres uit Amsterdam zal gaan vertrekken. Daar wil Ten Hag nog niet over nadenken. "Ja, we spelen in op wat er mogelijk kan gebeuren. Maar we hebben vorig jaar ook gezien dat Hakim Ziyech zou vertrekken, maar toen bleef hij toch. Dat zou dit jaar ook kunnen gebeuren. We krijgen heel veel concurrentie, dus ze mogen het samen gaan uitzoeken."

Poll

Blij met de komst van Promes naar Ajax?

(10961 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws