Landskampioen enorm populair: 'Ajax was al groot, maar het is nu niet normaal'

Landskampioen enorm populair: 'Ajax was al groot, maar het is nu niet normaal'

Gepubliceerd: woensdag 26 juni 2019 om 11:13wo 26-06-2019 om 11:13

Ajax is na het succesvolle Europese jaar populairder dan ooit. Communicatiemanager Miel Brinkhuis merkt dat de Amsterdamse club leeft als nooit te voren.

"Ajax was al groot, maar het is nu niet normaal", stelt Brinkhuis tegenover Tubantia. "Als we op de afdeling een cadeautje nodig hebben en ik vraag een medewerker even naar de fanshop te gaan, dan duurt het zeker een half uur voor hij of zij terug is."

De dag na de uitschakeling in de Champions League introduceerde Ajax het nieuwe thuisshirt. Nog nooit verkocht de club zoveel shirts op één dag, vertelt Brinkhuis. "We overlegden 's nachts nog met Adidas of we de introductie die dag uit zouden stellen, omdat iedereen in rouw was. Maar uiteindelijk besloten we het gezamenlijk toch door te laten gaan en werd het record van 2017 verbroken."

Ook de afzet van het aantal shirts in Barcelona was het afgelopen seizoen bijzonder hoog. "Dat was na de 4-1 zege op Real Madrid", aldus Brinkhuis. De Amsterdammers speelden dinsdag de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ajax won met 2-11 van Quick'20. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws