FC Barcelona houdt forse transfersom over aan vertrek Cillessen naar Valencia

FC Barcelona houdt forse transfersom over aan vertrek Cillessen naar Valencia

Gepubliceerd: woensdag 26 juni 2019 om 21:38wo 26-06-2019 om 21:38

Laatste update: woensdag 26 juni 2019 om 22:24wo 26-06-2019 om 22:24

Valencia betaalt 35 miljoen euro voor Jasper Cillessen. Dat maakt FC Barcelona bekend. Dinsdagavond bevestigde Valencia de komst van de dertigjarige doelman al.

Vanuit Camp Nou bleef het stil, tot woensdagavond. Barcelona bevestigt dat Valencia een transfersom van 35 miljoen euro heeft overgemaakt voor Cillessen. De eerste doelman van het Nederlands elftal zet in de sinaasappelstad zijn handtekening onder een vierjarig contract. Daarin is een minimale afkoopsom van 80 miljoen euro opgenomen.

Cillessen is met zijn transfersom van 35 miljoen euro de op vier na duurste Nederlandse voetballer aller tijden, na Virgil van Dijk, Frenkie de Jong, Marc Overmars en Arjen Robben. Hij mag zich bovendien de op vijf na duurste keeper ooit noemen.

Cillessen stond de afgelopen drie seizoenen onder contract bij Barcelona. De vaste stand-in van Marc-Andre ter Stegen keepte 32 wedstrijden: vijf in de Primera División, drie in de Champions League en 24 in de Copa del Rey. 'Barça wil publiekelijk zijn dank uitspreken aan Cillessen voor zijn inzet en toewijding en wenst hem het beste in de toekomst', klinkt het.

Met de transfersom van 35 miljoen euro maakt Barcelona een forse winst op Cillessen. De doelman kwam in de zomer van 2016 voor dertien miljoen euro over van Ajax. Met Barça won Cillessen vijf prijzen. De verwachting is dat Valencia-doelman Neto spoedig de overstap maakt naar Barcelona.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws