'Magallan echt niet best, deed alles wat je niet verwacht van Latijn-Amerikaan'

'Magallan echt niet best, deed alles wat je niet verwacht van Latijn-Amerikaan'

30-06-2019 10:40 Laatste update: 10:56
140

De erfenis van Matthijs de Ligt bij Ajax is een zware. Dat concludeert Voetbal International-verslaggever Simon Zwartkruis, die nog niet onder de indruk is van Lisandro Magallan.

"Die positie van rechter centrale verdediger is en blijft een interessant vraagstuk. Als je ziet hoe dat tot nu toe wordt ingevuld, dan laat De Ligt geen gat maar een krater achter", vertelt Zwartkruis na de oefenwedstrijd tegen Aalborg (1-1). "Ik vond Perr Schuurs nog wel vrij goed, die was vrij zeker aan de bal. Maar als je ziet hoe Magallan dat invulde, dat was echt niet best."

"Hij stond een paar keer slecht opgesteld, niet explosief op de eerste meters, onzeker aan de bal", somt Zwartkruis op. "Eigenlijk alles wat je niet denkt aan te treffen als je voor zoveel geld een Latijns-Amerikaanse verdediger haalt." Hoewel Schuurs een betere indruk maakte, lijkt een basisplaats voor hem ook nog te vroeg te komen.

"Ik kan me niet voorstellen dat ze er heel gerust op zijn op die plek. Zelfs Joël Veltman wordt al genoemd, terwijl die zich heeft ontwikkeld als rechtsback. Dat geeft wel aan dat ze zoekende zijn", aldus Zwartkruis.