Arsenal 'betaalt 6,7 miljoen euro' en haalt eerste zomerse aanwinst uit Brazilië

Arsenal 'betaalt 6,7 miljoen euro' en haalt eerste zomerse aanwinst uit Brazilië

Gepubliceerd: dinsdag 2 juli 2019 om 18:41di 02-07-2019 om 18:41

Arsenal heeft zich verzekerd van de komst van Gabriel Martinelli, laten The Gunners dinsdagmiddag weten via de officiële kanalen. Het achttienjarige Braziliaanse talent met Italiaanse roots komt over Ituano FC.

Martinelli heeft in Noord-Londen een contract voor vijf seizoenen ondertekend. De jonge vleugelaanvaller maakte tijdens het seizoen 2017/2018 zijn officiële debuut namens Ituano, maar ontwikkelde zich sindsdien in razend tempo. In 2019 werd hij verkozen tot grootste belofte in de staat São Paulo. Arsenal doet geen mededelingen over de transfersom die het voor Martinelli heeft betaald, maar zou een bedrag van 6,7 miljoen euro op tafel hebben gelegd voor zijn eerste aanwinst van deze zomer.

Voor de Braziliaan is een jongensdroom uitgekomen, vertelt hij aan de officiële kanalen van zijn nieuwe werkgever. "Sinds mijn kinderjaren was het al een grote droom van mij en mijn familie om in Europa te spelen, bij een grote club als Arsenal", aldus Martinelli. "Ik dank God voor de kans die ik hier krijg en ik wil hem met beide handen aanpakken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Arsenal volgend seizoen meer meespelen om het kampioenschap?

Ja
19%
Nee
81%
(583 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws