Ajax ving bot bij toptalent van Heerenveen: En daar sta ik nog steeds achter

Ajax ving bot bij toptalent van Heerenveen: "En daar sta ik nog steeds achter"

Gepubliceerd: donderdag 4 juli 2019 om 15:32do 04-07-2019 om 15:32

Bij sc Heerenveen wordt dit seizoen veel verwacht van Arjen van der Heide. Het had weinig gescheeld of de zeventienjarige aanvaller had tegenwoordig bij Ajax gespeeld.

De Amsterdamse club stond twee jaar geleden op de stoep voor de talentvolle Van der Heide. Hij besloot bij Heerenveen te blijven. "En daar sta ik nog steeds achter", zegt Van der Heide in het Friesch Dagblad. "Mijn doel was om door te breken in Heerenveen en ik heb dat doel nog steeds in mijn hoofd. Bovendien kun je in het voetbal niets plannen."

Door groeipijnen ontwikkelde de aanvaller zich niet zo snel als hij had gewild, maar in de voorbereiding op het nieuwe seizoen steekt hij zijn neus aan het venster. Ondanks zijn jonge leeftijd, mikt hij op veel speeltijd. "Ik begin een beetje ongeduldig te worden", erkent hij. "Vorig seizoen heb ik na de winterstop drie keer op de bank gezeten, maar mijn doel is een basisplaats."

"Je moet dat doel hebben als je een topsporter bent", vindt Van der Heide. "Of ik het dit jaar al verwacht te krijgen? Je kunt niets verwachten, je moet er hard voor werken. Ik kan niets anders doen dan voetballen. Ik heb geen plan B. Het is voetbal. En niets anders."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws