Room steekt de Atlantische Oceaan over na transfervrij vertrek bij PSV

Room steekt de Atlantische Oceaan over na transfervrij vertrek bij PSV

Gepubliceerd: vrijdag 5 juli 2019 om 17:30vr 05-07-2019 om 17:30

Eloy Room zet zijn loopbaan voort in de Verenigde Staten. De dertigjarige doelman heeft een contract getekend bij Columbus Crew, zo maakt de club uit de Major League Soccer bekend.

Room komt transfervrij over van PSV, waar zijn contract op 1 juli afliep. In Eindhoven was hij sinds de zomer van 2017 de stand-in van Jeroen Zoet. Eerder kwam hij uit voor Vitesse en Go Ahead Eagles (huur). "Wij zijn verheugd dat een ervaren en bewezen speler als Eloy bij Columbus aan de slag gaat", laat voorzitter en algemeen directeur Tim Bezbatchenko weten.

"Eloy is een getalenteerde keeper wiens leiderschapskwaliteiten en vaardigheden om schoten te stoppen ons zullen versterken. Wij geloven dat zijn ervaring op Europees en internationaal niveau ervoor zullen zorgen dat hij er meteen staat", aldus Bezbatchenko. Room was deze zomer actief op de Gold Cup met Curaçao. In totaal speelde hij dertig interlands.

In de Eredivisie maakte Room 160 keer zijn opwachting, voornamelijk voor Vitesse. Met de Arnhemmers won hij in 2017 de KNVB Beker. Voor PSV bleef de teller steken op 181 minuten op Eredivisie-niveau.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws