Veldwijk belt tijdens kleedkamerspeech met Yes-R: 'Kwam de trainer ineens binnen'

Veldwijk belt tijdens kleedkamerspeech met Yes-R: 'Kwam de trainer ineens binnen'

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 07:04wo 10-07-2019 om 07:04

Afrika Cup-ganger Lars Veldwijk gaf de kijkers van FOX Sports zaterdag een uniek inkijkje in de kleedkamer van Zuid-Afrika. Vrijwel direct na de sensationele zege op gastland Egypte belde de Sparta-spits met de FOX-studio om extra zout in de wonden van de half Egyptische analist Yes-R te strooien.

Op dat moment besloot bondscoach Stuart Baxter echter zijn overwinningsspeech te houden in de kleedkamer. "Gelukkig hebben ze het hier niet meegekregen", lacht Veldwijk in gesprek met FOX Sports. "Yes-R zei dat we niet van Egypte zouden winnen en ik had beloofd om te bellen. Het was eigenlijk feest in de kleedkamer en toen kwam de trainer plotseling binnenlopen. En hij begon een speech te geven. Of ik in de problemen ben gekomen? Nou, ik denk dat het na zo'n overwinning op Egypte niet zo heel erg was."

Veldwijk en de zijnen maken zich nu op voor het kwartfinaleduel met Nigeria van woensdagavond. De Nigeriaanse bondscoach Gernot Rohr benoemde Bafana Bafana tot favoriet en de stormram uit Uithoorn heeft er ook vertrouwen in. "Ik denk dat zij sowieso een beetje angstig zijn voor ons, zeker nadat wij Egypte hebben verslagen. Wij zaten met ze in de kwalificatiepoule voor de Afrika Cup. Toen hebben we uit 0-2 gewonnen en thuis 1-1 gespeeld. Dus we gaan er met veel vertrouwen in."

Zuid-Afrika en Nigeria trappen woensdag om 21.00 uur af in Caïro. De winnaar van het tweeluik treft Ivoorkust of Algerije in de halve finale.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws