Jans benaderd door Nijkamp: 'Meer dan dat wil ik er eigenlijk niet over kwijt'

Jans benaderd door Nijkamp: 'Meer dan dat wil ik er eigenlijk niet over kwijt'

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 19:28wo 10-07-2019 om 19:28

Laatste update: woensdag 10 juli 2019 om 19:48wo 10-07-2019 om 19:48

De American Dream lonkt voor Ron Jans. De zestigjarige Zwollenaar is door Gerard Nijkamp gevraagd om trainer te worden bij FC Cincinatti. Dat meldt De Stentor.

Nijkamp maakte deze zomer de overstap van PEC Zwolle naar FC Cincinatti, waar hij werkzaam is als Sport Director. In die rol is hij onder meer verantwoordelijk voor het aanstellen van een nieuwe trainer. Op dit moment staat Yoann Damet aan het roer bij Cincinatti, maar de jonge interim-trainer (29) moet opgevolgd worden door Jans.

"Ik ben inderdaad gepolst", bevestigt Jans aan De Stentor. Hij zou topkandidaat zijn in Cincinatti en zelfs al een wedstrijd van de Major League Soccer-hekkensluiter hebben bekeken. Dat wil Jans niet bevestigen. "Meer dan dat kan en wil ik er eigenlijk niet over kwijt."

Op de vraag wanneer Jans de knoop doorhakt, antwoordt hij lachend: "Dit is nogal een grote stap als we het doen. Ik neem een eventuele beslissing namelijk niet alleen, maar samen met mijn vrouw. We moeten eerst nog kijken of we dit zien zitten, voor we het over andere zaken gaan hebben."

Jans bezorgde PEC Zwolle in 2014 de eerste prijs in de clubhistorie door de KNVB Beker te winnen. Nijkamp was toen technisch directeur van PEC. De laatste twee jaar werkte Jans als technisch manager bij FC Groningen, maar die functie beviel hem minder goed.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws