Stam wil spelers prikkelen: 'Maar iemand helemaal verrot schelden zit er niet in'

Stam wil spelers prikkelen: 'Maar iemand helemaal verrot schelden zit er niet in'

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 20:34do 11-07-2019 om 20:34

Jaap Stam is in de voorbereiding druk bezig te kijken hoe spelers reageren op bepaalde prikkelingen. Een speler verrot schelden doet de oefenmeester echter niet. 

"Fouten maken mag in de voetballerij, alleen het moet niet herhaaldelijk gebeuren. Uiteindelijk geef je wel dingen aan. Soms ben je iets directer dan andere keren. Maar echt iemand helemaal verrot schelden zit er niet in", aldus Stam voor de camera van VTBL.

"Ik denk dat het niet altijd nuttig is om dat te doen", vervolgt Stam. "Die jongens willen zich graag laten zien en doen hun best, dat weten we ook. In de manier van spelen wat ik graag wil zien, zijn sommige dingen anders dan hoe het de afgelopen jaren ging. Ook niet alles hoor, want sommige dingen zijn ook hetzelfde."

De van PEC Zwolle overgekomen trainer is in ieder geval druk bezig met het maken van keuzes. "In zo'n voorbereiding en vooral de eerste werken wil je iedereen graag zien. Je hebt wel een bepaald beeld bij spelers, maar je wil graag zien hoe spelers reageren op bepaalde prikkelingen, trainingen, samenstelling hoe ze samen moeten gaan spelen en de kwaliteit die ze uiteindelijk laten zien."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws