De Jong maakt grote indruk op eerste trainingen: 'Kan niemand in team aan tippen'

De Jong maakt grote indruk op eerste trainingen: 'Kan niemand in team aan tippen'

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 16:06wo 17-07-2019 om 16:06

Laatste update: woensdag 17 juli 2019 om 17:24wo 17-07-2019 om 17:24

Frenkie de Jong heeft in zijn eerste dagen als speler van FC Barcelona al een onuitwisbare indruk achtergelaten. Volgens het Spaanse Sport is men er nu al van overtuigd dat de van Ajax overgekomen middenvelder direct een vaste waarde gaat worden bij de Catalanen.

"Antoine Griezmann is heel goed, maar dat wisten we al. Frenkie de Jong is echt heel indrukwekkend. In twee trainingssessies kun je al zien dat hij ongelooflijke kwaliteiten heeft. Hij heeft echt indruk op ons gemaakt", zo vertelt een bron die werkzaam is bij het eerste elftal van Barcelona tegenover Sport. Het medium stelt dat De Jong wel eens 'de aankoop van het seizoen' kan worden.

De transfer van De Jong naar Barcelona was in januari al rond, maar pas sinds deze week loopt de Oranje-international echt op het trainingsveld in Spanje. Volgens Sport heeft De Jong er slechts twee dagen voor nodig gehad om door de technische staf geadoreerd te worden. 'Hij wordt vanaf de eerste minuut van het seizoen een belangrijke speler in Ernesto Valverde's systeem', concludeert het medium.

'Niemand in het team kan daar aan tippen'
FC Barcelona volgt de middenvelder al twee jaar. 'Ondanks die kennis is de club toch verrast door de technische kwaliteit van De Jong. (...) Wat het meest verrast is het gemak en de snelheid waarmee hij de bal speelt. Hij controleert de bal en passt met een snelheid waar niemand in het elftal momenteel aan kan tippen. Zelfs Arthur niet, een speler die wellicht nog het meest op hem lijkt'. 

De grootste uitdaging ligt volgens Sport in ervoor zorgen dat De Jong fysiek klaar is voor de Spaanse competitie. 'Er bestaan geen twijfels dat Valverde hem dit seizoen in de basis zal gebruiken, of het nu links of rechts is. Ze geloven dat hij zich daar in het begin het prettigst zal voelen en het best een band op kan bouwen met zijn teamgenoten. Maar ze geloven dat hij in de toekomst meer verantwoordelijkheid aan kan. Zijn trainingen tot nu toe zijn een waar spektakel'.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Frenkie de Jong het redden bij FC Barcelona?

(25175 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws