'Legende' Valdes keert terug bij Barcelona en opent met wedstrijd tegen Ajax O19

'Legende' Valdes keert terug bij Barcelona en opent met wedstrijd tegen Ajax O19

Gepubliceerd: vrijdag 19 juli 2019 om 16:38vr 19-07-2019 om 16:38

Voormalig doelman Victor Valdés keert terug bij FC Barcelona. De goalie gaat aan de slag als trainer van de Onder 19 en speelt zijn eerste wedstrijd met dat team tegen Ajax Onder 19. Dat meldt Barca via de officiële kanalen.

'Een legende keert terug. Welkom thuis, Victor', zo laat Barcelona weten. Valdes tekent in Catalonié een contract voor een jaar met de optie op nog een extra jaar. De Spanjaard neemt Barcelona Onder 19 onder zijn hoede.

Valdes komt zelf uit de jeugdopleiding van de Catalanen. In 2002 maakte hij de overstap van Barcelona B. Uiteindelijk zou hij 539 keer het doel van Barça verdedigen. Met de club won hij onder meer drie keer de Champions League en zes keer de Spaanse landstitel. In zijn nadagen stond hij ook op de loonlijst bij Manchester United en werd hij verhuurd aan Standard Luik. In 2016/2017 nam hij bij Middlesbrough afscheid als actieve speler.

De eerste wedstrijd onder Valdes speelt Barcelona O19 op 27 augustus. Bij de officiële opening van het Estadi Johan Cruyff is Ajax Onder 19 de tegenstander.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws