Nieuw gezicht in Ajax-staf: Voelt voor mij alsof ik weer begin als speler

Nieuw gezicht in Ajax-staf: "Voelt voor mij alsof ik weer begin als speler"

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 17:01za 20-07-2019 om 17:01

Christian Poulsen is inmiddels bijna drie weken bezig als assistent-trainer bij Ajax. De Deen mocht een paar maanden geleden al ruiken aan het eerste elftal en is inmiddels de opvolger van de naar TSG Hoffenheim vertrokken Alfred Schreuder.

"Het is leuk om nu echt te beginnen. Vorig jaar kwam ik vooral op bezoek. Nu ben ik officieel weer onderdeel van de club. Ik ben blij dat ik er weer ben. Ik ken natuurlijk al een paar spelers, maar er zijn ook nieuwe gezichten. Er zijn ook spelers van Jong Ajax, die ken ik nog niet zo goed", vertelt Poulsen aan Ajax TV.

Poulsen kan nog niet uitleggen wat voor trainer hij is. Zijn trainerscarrière staat nog in de kinderschoenen. "Ik heb het gevoel dat ik dat moet gaan uitvinden. Toen ik hier speelde zat ik aan het einde van mijn carrière. Ik heb ervaring opgedaan bij veel Europese clubs. Nu heb ik wat ervaring als trainer. Het voelt voor mij alsof ik weer begin als speler. Ik geloof in de holistische manier van leven en ben van mening dat je jezelf goed moet voelen om ook op het veld te kunnen presteren. Voetbal is een teamsport. Je wint samen en je verliest samen."

Poulsen is Ajax dankbaar voor de kans die hij heeft gekregen. "Ik heb veel zin om hier te leren, maar wil ook iets teruggeven."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws