Update: Nieuws uit Catalonië en Japan: Vermaelen wordt teamgenoot van Iniesta

Update: Nieuws uit Catalonië en Japan: Vermaelen wordt teamgenoot van Iniesta

26-07-2019 10:49 Laatste update: 27-07-2019 09:28
44

Thomas Vermaelen gaat zijn carrière voortzetten in Japan. Op social media circuleren al foto's van de 33-jarige oud-verdediger van onder meer Ajax en RKC Waalwijk, gehuld in een shirt van Vissel Kobe.

Het lijkt een kwestie van tijd voordat de huidige nummer 15 van de J-League met een officiële bevestiging komt. In Japan ligt een contract voor twee seizoenen klaar voor Vermaelen. De geroutineerde Belg zal bij zijn nieuwe club de kleedkamer delen met spelers als Andrés Iniesta en Lukas Podolski.

Vermaelen zit sinds 1 juli zonder club nadat zijn contract bij FC Barcelona afliep, maar kwam afgelopen seizoen al slechts sporadisch in actie namens de Catalanen: twaalf officiële wedstrijden mocht hij bijschrijven. Het Anderlecht van oude bekende Vincent Kompany wilde de blessuregevoelige linkspoot binnenhalen en ook het Amerikaanse New England Revolution, het Chinese Shandong Luneng en Al Arabi uit Qatar hadden interesse. Al deze clubs dreigen dus achter het net te vissen.

Update 27/7 9.28: Vermaelen gaat inderdaad bij Vissel Kobe aan de slag. Zowel zijn oude club FC Barcelona als de Japanse werkgever van Andrés Iniesta en Lukas Podolski heeft de transfer van de 33-jarige Belg wereldkundig gemaakt. Beide clubs spelen zaterdagochtend Nederlandse tijd een oefenwedstrijd tegen elkaar.