Van Rhijn: 'Het was ergens een gok die ik nam en het is me niet gelukt'

Van Rhijn: 'Het was ergens een gok die ik nam en het is me niet gelukt'

01-08-2019 14:40 Laatste update: 14:49
57

Ricardo van Rhijn is blij met zijn overstap naar sc Heerenveen. Binnen vier dagen kwam het rond: zondag legde Heerenveen contact, maandag zat Van Rhijn om de tafel met technisch manager Gerry Hamstra en trainer Johnny Jansen en woensdag was er een akkoord.

"Het voelde meteen goed", verklaart Van Rhijn op de website van zijn nieuwe club. Hij tekent een éénjarig contract bij Heerenveen. "Het komende jaar kunnen zowel de club als ik kijken of het bevalt. Als dat het geval is kan de samenwerking altijd nog worden verlengd. Het is nu aan mij, ik wil hier een zo goed mogelijke indruk achterlaten en Heerenveen helpen aan mooie resultaten."

De 28-jarige verdediger speelde de laatste twee seizoenen bij AZ en wil in Friesland een herstart maken. In Alkmaar speelde hij slechts 25 competitieduels. "Het was ergens een gok die ik nam", zegt Van Rhijn over zijn keuze voor AZ. "Bij AZ stond al een stabiel elftal en het is me niet gelukt een basisplaats af te dwingen. Uiteindelijk ben ik te weinig aan voetballen toegekomen. Je kunt je voorstellen dat ik genoeg energie over heb om voor Heerenveen te gebruiken."

Van Rhijn hoopt op een sportief succesvol seizoen met Heerenveen. "Ik zie Ajax als de grote favoriet voor de titel en PSV en Feyenoord zullen de top-drie wel weer completeren. Heerenveen is een club met een mooie geschiedenis die in mijn ogen altijd voor een Europees ticket moet gaan. Er is veel concurrentie en makkelijk zal het niet worden, maar ik vind wel dat we voor een zo hoog mogelijke klassering moeten gaan."