Ten Hag baalt van eliminaties PSV en FC Utrecht: 'Ontzettend vervelend voor Ajax'

Ten Hag baalt van eliminaties PSV en FC Utrecht: 'Ontzettend vervelend voor Ajax'

02-08-2019 13:42
130

Ajax-trainer Erik ten Hag baalt als een stekker van FC Utrecht en PSV. De twee Eredivisie-clubs faalden deze week in Europa, waardoor Nederland slechte zaken deed op de coëfficiëntenlijst van de UEFA.

"Het is ontzettend vervelend, ook voor Ajax. Daardoor loten wij een heel sterke tegenstander als we winnen van PAOK Saloniki", reageert Ten Hag vrijdag op de persconferentie voor Vitesse-uit. "Er waren tijden dat Nederlandse clubs de coëfficiënten helemaal niet serieus namen. Daar betaal je nu de prijs voor."

Ten Hag verwacht dat de titelstrijd komend seizoen tussen Ajax en PSV gaat. "Bij Feyenoord is het afwachten, ook al mag je wel wat van ze verwachten gezien het stadion en de achterban. Het zal heel dicht bij elkaar liggen."

"Ik denk we dit jaar weer heel veel punten nodig hebben, ondanks dat ik verwacht en hoop dat de subtop sterk is. Dat zou het makkelijker maken. Maar we moeten ervan uitgaan dat zowel PSV als wij relatief makkelijk veel punten gaan halen. Je kunt niks laten liggen, dat was vorig jaar de moeilijkheid."