LIVE-discussie: Eredivisie van start met debuut Stegeman en Tilburgse nieuwelingen

LIVE-discussie: Eredivisie van start met debuut Stegeman en Tilburgse nieuwelingen

02-08-2019 19:16
42

PEC Zwolle en Willem II schieten vrijdagavond het nieuwe Eredivisie-seizoen in gang. John Stegeman debuteert als trainer van PEC Zwolle tegen bekerfinalist Willem II, dat met drie nieuwelingen aantreedt.

Stegeman heeft in zijn opstelling een basisplaats ingeruimd voor drie nieuwe aanwinsten. Xavier Mous, die overkwam van SC Cambuur, staat onder de lat. Het middenrif van de Blauwvingers moet creatieve impulsen krijgen van Iliass Bel Hassani. De van AZ overgekomen middenvelder werkte al eerder succesvol samen met Stegeman bij Heracles. Tenslotte staat Ajax-huurling Dennis Johnsen als linksbuiten geposteerd. Hij speelde vorig seizoen nog voor SC Heerenveen, ook op huurbasis.

De Tilburgers treden in Zwolle aan met Samuel Holmén, die centraal acherin de vertrokken Thomas Meissner moet doen vergeten. Het grootste gemis voor Willem II zit echter in de voorhoede. Vangelis Pavlidis staat in de spits en hoopt het doelpuntenmoyenne van Fran Sol en Alexander Isak te kunnen benaderen. Rechts voorin is Che Nunnely nieuw, hij verkaste van Ajax naar Brabant. Ook Mats Köhlert is een nieuw gezicht in de Eredivisie. De nummer tien verruilde HSV deze zomer voor Willem II.

De opstellingen:

PEC Zwolle: Mous; Hamer, Lachman, Reijnen, Nakayama; Dekker, Clement, Bel Hassani; Elbers, Thy, Johnsen.

Willem II: Wellenreuther; Lewis, Holmén, Peters, Heerkens; Llonch, Saddiki, Köhlert; Vrousai, Pavlidis, Nunnely.