Borussia Dortmund verslaat Bayern München en pakt Duitse Super Cup

03-08-2019 22:24 Laatste update: 04-08-2019 14:22
44

Borussia Dortmund heeft ten koste van Bayern München de eerste prijs van het seizoen in de wacht gesleept. De strijd om de Super Cup werd door Die Borussen voor eigen publiek gewonnen: 2-0.

Bayern kwam er in de eerste fase van de wedstrijd niet aan te pas. Manuel Neuer moest al binnen een minuut optreden toen Marco Reus een levensgrote kans kreeg. Even later was Paco Alcacer dicht bij een treffer. Ook een mogelijkheid van Raphael Guerreiro werd door Neuer onschadelijk gemaakt. Pas na 25 minuten beet Bayern van zich af, maar verder dan twee kansjes van Kingsley Coman kwam Der Rekordmeister niet.

Kort na rust opende Dortmund de score. De uitblinkende Jadon Sancho hield vier man van Bayern bezig en gaf de bal perfect af op de volledig vrijstaande Alcacer, die Neuer versloeg met een geplaatst schot van buiten de zestien: 1-0. Bayern kreeg vervolgens de grootste kansen op de gelijkmaker, maar drie mogelijkheden (Goretzka, Coman, Müller) waren niet genoeg om de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

Bayern was slordig met de kansen die het kreeg, terwijl Dortmund ook de tweede grote kans omzette in een goal. De thuisploeg counterde zich naar een comfortabele 2-0 voorsprong. Sancho maakte uiteindelijk af. Bayern kon niets meer aan de achterstand doen. De competitie in Duitsland begint over twee weken.