NAC Breda versterkt zich met 26-jarige Spanjaard: 'Tactisch behoorlijk onderlegd'

NAC Breda versterkt zich met 26-jarige Spanjaard: 'Tactisch behoorlijk onderlegd'

NAC Breda versterkt zich met de Spanjaard Javier Noblejas. Noblejas is een 26-jarige linksback die overkomt van Sporting Gijon. Hij tekent voor twee seizoenen in Breda en komt transfervrij over uit Spanje.

Noblejas komt uit de jeugdopleiding van Real Madrid, maar zijn officiële debuut in het eerste maakte hij nooit. Wel kwam hij in actie voor Real Madrid B. De linksback kwam daarna uit voor diverse clubs op het tweede en derde niveau van Spanje. Zo speelde hij voor Getafe, Elche, Albacete, Rayo Vallecano en FC Cordoba.

"Dit is mijn eerste club buiten Spanje en dat zie ik als een mooie persoonlijke uitdaging", vertelt Noblejas op de clubsite van NAC. "Ik heb altijd opengestaan voor een buitenlands avontuur, vandaar dat ik direct in ben gegaan op de interesse van NAC. Toen ik vervolgens in gesprek ging en een beter beeld kreeg van de club, was de keuze snel gemaakt."

"Om het seizoen zonder kleerscheuren door te komen, is het van belang dat de selectie breed genoeg is", legt technisch directeur Tom van den Abbeele van NAC uit. "Met het contracteren van Javi hebben we de linksbackpositie nu ook dubbel bezet."

"Het is een polyvalente voetballer die is opgeleid als linksback, maar ook in het centrum van de verdediging of zelfs een linie hoger kan spelen aan de linkerkant. Hij is technisch vaardig, voetbalt altijd met een idee en is tactisch behoorlijk onderlegd. Fysiek heeft hij het in zich om de hele flank te bestrijken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s