Update: Ajax bedingt optie tot koop en maakt melding van komst Zwitser

Update: Ajax bedingt optie tot koop en maakt melding van komst Zwitser

Gepubliceerd: donderdag 15 augustus 2019 om 17:34do 15-08-2019 om 17:34

Laatste update: donderdag 15 augustus 2019 om 18:30do 15-08-2019 om 18:30

Ajax heeft een deal gesloten met FC Zürich. De Amsterdammers nemen de achttienjarige Filip Frei op huurbasis over tot het einde van het seizoen, zo maakt de Zwitserse club bekend.

De kans is klein dat Frei aansluit bij het eerste elftal van Ajax. De linksback, Zwitsers jeugdinternational, kwam afgelopen seizoen uit voor FC Zürich O18. Voor dat team kwam hij 28 keer in actie. 'Als een volgende stap in zijn ontwikkelingsproces en zijn voetbalkwaliteiten te ontwikkelen, wordt Filip Frei nu uitgeleend aan Ajax', zo schrijft zijn broodheer op de clubsite. 

Frei is geen onbekende in Amsterdam. Hij deed tijdens de NextGen Series, een jeugdtoernooi op sportcomplex De Toekomst, al mee met Ajax O19. Trainer John Heitinga liet de vleugelverdediger toen twee keer in de basis beginnen. Tegen het Japanse Sagan Tosu kwam hij tot scoren.

Frei en zijn tweelingbroer Luka waren in maart nog op stage bij FC Barcelona. El Mundo Deportivo schreef toen al dat ook Ajax een oogje had op de broers.

Update 18.30 uur: Ajax heeft de komst van Filip Frei bevestigd. De Amsterdammers hebben tevens een optie tot koop bedongen op de linksback, die aansluit bij O19. Dat team wordt getraind door John Heitinga.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws