Kogel eindelijk door de kerk: ADO verkoopt smaakmaker El Khayati

Kogel eindelijk door de kerk: ADO verkoopt smaakmaker El Khayati

Gepubliceerd: donderdag 15 augustus 2019 om 17:19do 15-08-2019 om 17:19

De kogel is door de kerk: Abdenasser El Khayati ruilt ADO Den Haag in voor Qatar SC. 'De transfer is rond, Qatar SC is de club', zo melden de Hagenaars donderdag.

De transfer van El Khayati hing al in de lucht. De dertigjarige spelmaker kreeg enkele maanden geleden al vrijaf van ADO om zijn transfer naar Qatar af te ronden, maar de club uit het Midden-Oosten bleek een lastige onderhandelingspartner. Naar verluidt wilde Qatar SC de gevraagde transfersom lange tijd niet op tafel leggen. Nu staan alle lichten dus alsnog op groen. Over de hoogte van de transfersom doen beide partijen geen mededelingen.

El Khayati tekent een contract voor twee seizoenen bij zijn nieuwe club, met een optie voor een extra seizoen. Met het geld dat ADO voor El Khayati krijgt kan de club de transfermarkt op. Het lijkt de bedoeling dat er een vervanger wordt aangetrokken voor de Marokkaan, die de voorbije seizoenen van grote waarde was voor de Hagenaars. In 82 officiële wedstrijden wist El Khayati maar liefst 36 doelpunten en 24 assists te produceren.

"De gesprekken verliepen niet altijd even soepel, maar het is voor alle partijen fijn dat er nu duidelijkheid is over de toekomst van Nasser. We gunnen hem deze transfer van harte, maar wilden hem uiteraard wel tegen de juiste voorwaarden laten vertrekken. In onze ogen is dat gelukt", vertelt technisch manager Jeffrey van As. "We zullen nooit vergeten wat Nasser voor onze club heeft betekend."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws