Update: Valdés reageert op Barça-exit: 'Om blessures en hartkwalen te voorkomen'

Update: Valdés reageert op Barça-exit: 'Om blessures en hartkwalen te voorkomen'

Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 om 14:11zo 18-08-2019 om 14:11

Laatste update: zondag 18 augustus 2019 om 18:13zo 18-08-2019 om 18:13

Victor Valdés heeft zich in Eindhoven van zijn slechtste kant laten zien. De trainer van de Onder-19 van Barcelona zou met zijn team in de troostfinale van de Otten Cup tegen de leeftijdsgenoten van Everton spelen, maar daar heeft hij voor bedankt.

Zaterdagmiddag speelde de jeugd van Barcelona in de laatste groepswedstrijd tegen PSV (0-1 verlies), waarna het vanmorgen in de halve finale tegen Internazionale moest uitkomen. Ook die wedstrijd ging verloren en Valdés besloot daarop om zijn team dan maar terug te trekken. Er stond vanmiddag nog een wedstrijd om de derde plaats op het programma, maar daar had de trainer van de jeugdige Catalanen geen boodschap aan.

Het één en ander kan volgens het Eindhovens Dagblad niet los gezien worden van het laatste groepsduel tegen PSV, waarin Barcelona de onpartijdigheid van de arbitrage ernstig in twijfel trokken. De krant schrijft dat die boosheid nog niet is gezakt bij de Spanjaarden en dat dat een reden voor Valdés zou zijn geweest om eerder huiswaarts te keren. Het is voor het eerst in de 72-jarige historie van de Otten Cup dat een team weigert om verder te spelen.

Update 15.15 uur: Victor Valdés heeft laten weten dat hij zijn spelers in bescherming wilde nemen op de Otten Cup. De jeugdtrainer van Barcelona stelt dat zijn team te weinig rust had, dat het veld op De Herdgang niet goed genoeg was en dat de weersomstandigheden niet prettig waren. Om 'blessures en hartkwalen te voorkomen', zo schrijft Mundo Deportivo op basis van een verklaring van de voormalig doelman, hielden Valdés en zijn team het voor gezien.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws