Ajax-trainer Ten Hag moet voorbereiding aanpassen: Kill the day

Ajax-trainer Ten Hag moet voorbereiding aanpassen: "Kill the day"

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 08:43di 20-08-2019 om 08:43

Ajax lijkt dinsdagavond niet te hoeven vrezen voor een heksenketel in het GSP-stadion. De harde kern van APOEL Nicosia laat de heenwedstrijd in de play-offs van de Champions League links liggen.

Volgens De Telegraaf protesteren de ultra's tegen de legitimatieplicht die er op Cyprus is bij Europese wedstrijden. De fans claimen dat instanties die plicht voor andere doeleinden misbruiken. In het stadion van APOEL zal het er daardoor minder 'heet' aan toegaan, maar de Ajacieden moeten nog wel rekening houden met de hoge temperaturen. Het kwik stijgt overdag tot 35 graden en de avond brengt slechts matig verkoeling, hoewel de aftrap van het duel pas om 22.00 uur lokale tijd is.

Door het late aanvangstijdstip past trainer Erik ten Hag zijn voorbereiding enigszins aan. "Normaal doen we de dag voor de wedstrijd al een meeting over het plan en dat doen we nu op de wedstrijddag. We hebben iets bedacht om de focus te houden en met de juiste mentaliteit aan de wedstrijd te beginnen: kill the day", zegt hij tegen de ochtendkrant.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Ajax winnen?

Ja
88%
Nee
12%
(9947 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws