Oranje begint zonder Martens en Van Es aan EK-kwalificatiereeks

Oranje begint zonder Martens en Van Es aan EK-kwalificatiereeks

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 17:26di 20-08-2019 om 17:26

Laatste update: dinsdag 20 augustus 2019 om 18:26di 20-08-2019 om 18:26

De Oranjevrouwen moeten de kwalificatie voor het EK beginnen zonder Lieke Martens en Kika van Es. De speelster van FC Barcelona heeft nog altijd last van haar teen, terwijl Van Es ontbreekt door een knieblessure.

Martens had tijdens het WK van afgelopen zomer ook al last van haar teen. Daarvan is ze nog altijd niet hersteld. "Lieke is  nog herstellende van een teenblessure en Kika is herstellende van een knieblessure. Het is voor beiden te vroeg om aan te sluiten", aldus bondscoach Sarina Wiegman. 

Wiegman heeft Aniek Nouwen en Ashleigh Weerden als vervangers opgeroepen. "Aniek en Ashleigh zijn grote talenten. Aniek zat al heel dicht bij de selectie van het WK. Zij heeft het goed gedaan en ontwikkelt zich goed. Ook Ashleigh is bij FC Twente goed onderweg, een talent. En dus reden om haar toe te voegen aan de selectie", stelt ze.

Verder heeft de selectie van Wiegman weinig verrassingen. Oranje speelt op vrijdag 30 augustus de eerste EK-kwalificatiewedstrijd in Tallinn tegen Estland. Dinsdag 3 september is Turkije de tegenstander in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws